Cocalić: Grci dobro igraju defanzivu i opasni su u napadu, njihovi navijači su fanatici

Bh. reprezentativac Edin Cocalić dobro poznaje grčki nogomet i zna šta čeka reprezentaciju BiH u večerašnjem susretu s Grčkom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Utakmica se igra na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju.

“Grci tradicionalno igraju dobro defanzivno, ali su isto tako opasni prema naprijed. Ipak, smatram da mi prije svega moramo gledati našu igru i pokušati što više držati loptu u našem posjedu”, izjavio je Cocalić za portal Klix.ba.

On zna odakle prijeti najveća opasnost po gol našeg golmana Asmira Begovića.

“Mitroglu je definitivno najopasniji, a Grka se moramo paziti i kod prekida”, rekao je bh. reprezentativac.

Prednost našim protivnicima je domaći teren, ali i brojnija publika. Cocalić je iskusio atmosferu koju Grci prave na svojim stadionima jer je nastupao za Panionis.

“Grci su fanatici, velike su patriote, poznato mi je da prave odličnu atmosferu. Proveo sam dvije prelijepe godine u Atini i rado se sjećam tog perioda. Volio bih se jednog dana vratiti ovdje. U kontaktu sam sa nekadašnjim saigračima i pratim dešavanja u ligi. Kada je riječ o posjeti na utakmicama reprezentacije, nešto slabiji rezultati su se malo negativno odrazili na posjetu”, završio je Cocalić.

Utakmica Grčka – BiH počinje u 20:45 sati, a naše Zmajeve bi trebalo bodriti oko 900 navijača.

Related posts