Očajni otac iz Cazina traži pomoć bh. vlasti: Samed Nadarević peti mjesec u turskom zatvoru!

Bh. student Samed Nadarević već pet mjeseci je u pritvoru u Silivri u Turskoj, nakon što su ga turske vlasti uhapsile zajedno sa hiljadama turskih državljana poslije pokušaja vojnog udara u ovoj zemlji sredinom jula, piše NAP.

Nadarević, porijeklom iz Cazina, student je arhitekture na državnom univerzitetu u Istanbulu, i stipendista države Turske, ali je koristio stan koji je u vlasništvu organizacije Fetullaha Gullena, za kojeg turske vlasti smatraju da stoji iza pokušaja vojnog puča.

Prema informacijama sa kojim raspolaže Konzulat BiH u Turskoj, Nadarević je jedini bh. državljanin uhapšen nakon neuspjelog vojnog puča.

Mujo Nadarević, otac uhapšenog Sameda Nadarevića očajan je zbog sudbine svog sina. Kaže kako više nema kontakt sa nadležnim niti se iko javlja iz Konzulata u Turskoj.

Sa sinom se čuje telefonom svakih 15-ak dana po nekoliko minuta, a za 13. decembar zakazano je suđenje. Samedov otac išao bi u Tursku ali nema mogućnosti za to.

– Zabrinut sam sa sina. Više ne znam šta da radim. Očajan sam, nema ni advokata. Ne znam kako će se braniti – kaže otac Mujo koji je bio pripadnik Armije RBiH.

Otac Mujo i dalje tvrdi da je riječ o velikom nesporazumu i da Samed nema nikakve veze sa događajima od 15. jula.

Iako smo tokom dana pokušavali dobiti nekoga u Ambasadi BiH u Ankari na telefone se niko nije javljao.

Zabrinjavajuća je činjenica da je BiH olako odustala od svog državljanina, piše NAP.

Related posts