Numerologija: Na osnovu datuma rođenja otkrijte kakva ste osoba

Numerologija je univerzalni jezik brojeva, a svako od nas, tvrde numerolozi, rođen je sa jedinstvenim nizom brojeva koji otključavaju vrata prema dubinama naše ličnosti, otkrivajući način kako sarađujemo sa drugima, lekcije koje moramo da naučimo i kako da se nosimo sa izazovima i životom u cjelini.

Vaš lični broj predstavljen je u broju vašeg datuma rođenja. Dobijeni lični broj predstavlja vašu ličnosti, životne izbore i put kojim koračate kroz život, a ujedno će vam otkriti koliko ste kompatibilni s partnerom i koje osobe, odnosno brojeve biste trebalo da izbjegavate, a s kojima biste mogli da ostvarite harmoničnu vezu.

Lični broj

Lični broj izračunajte tako da zbrojite svoj datum, mjesec i godinu rođenja, a ako ste dobili dvocifreni broj, saberite te brojeve i pretvorite ih jednocifrene.

Primjer za rođene 17.12.1983.

1+7+1+2+1+9+8+3 = 32

3+2 = 5

Vaš lični broj je 5.

Identičan postupak primjenite i na partnerove podatke o rođenju, a potom pronađite opis brojeva koji će vam otkriti da li ste numerološki srodne duše.
Broj 1

Vođa

Vaša snaga: Rođeni ste lider. Kroz život stremite najvišim pozicijama. Ambiciozni ste, hrabri, imate snažnu volju. Silovito ćete se usprotiviti ograničavanju i sputavanju. Baš kao što govori izgled vašeg broja, hodate uspravno, ponosno i uvijek morate u svemu biti prvi i najbolji.

Vaša slabost: Tvrdoglavi ste, ponekad i sebični, neskloni kompromisima, što može negativno da utiče na vaš ljubavni odnos. U vezi ste zahtjevni, ljubomorni i nestrpljivi. Niste stvoreni da živite u skladu s pravilima i tuđim očekivanjima.

Kompatibilni partneri: Najbolji partneri su vam 3 i 5. Dopustiće vam da budete ono što jeste, prihvatiće vas bez zadrške i uvažiti međusobne različitosti. Sa brojem 1 možete ostvariti strastvenu, ali kratku vezu. Nježna i diplomatična 2 biće vam velika podrška, ali bolje ćete se složiti u poslu, nego u ljubavi.
Broj 2

Posrednik

Vaša snaga: Usmjereni ste na ispunjenje tuđih potreba, velikodušni ste i odani. Lako opraštate i imate mnogo razumjevanja za druge ljude. Dok nezapaženo djelujete iz sjene, vi ste Mata Hari koja razoružava druge špijune svojom laskavošću i nježnom snagom uvjeravanja.

Vaša slabost: Previše dajete, a premalo tražite za sebe, što može biti iscrpljujuće i stvoriti neravnotežu u odnosu s partnerom. Kad naučite da se izboriti za sebe i svoje potrebe, postaćete zadovoljniji u odnosu. Skloni ste igranju igrica i manipulacijama kako biste testirali partnerovu zainteresovanost.

Kompatibilni partneri: Harmoničan odnos ostvarićete s vizionarskim duhom broja 8 i humanitarnim brojem 9. Sa osobom rođenom pod brojem 8 možete jednako dobro sarađivati i kao poslovni partneri. Susreti puni strasti mogući su sa brojem 5, ali možda vas razočara njegova slobodoljubiva priroda koja se ne voli da se obavezuje.
Broj 3

Komunikolog

Vaša snaga: Šarmantni ste, komunikativni, kreativni i uvijek gladni znanja. Imate gotovo magičan učinak na druge i lako privlačite ljude u svoju blizinu. Posjedujete zavidne društvene vještine. Bitno vam je da izrazite ono što osjećate, a život bez ljubavi vam je nezamisliv.

Vaša slabost: Morate da odraste, oslobodite se zavisnosti od nekih ljudi, samostalno da odlučujete i naučite da preuzimate odgovornost za svoje postupke. Doza narcizma i potrebe da uvijek budete u centru pažnje može biti kamen spoticanja u bliskim odnosima.

Kompatibilni partneri: Odvažnost i pustolovnost osoba pod brojem 5 probudiće vaše emocije, dok će introvertirani i mistični broj 7 unijeti u vaš život emocionalnu dubinu i obožavanje. Broj 2 će vam oprostiti nepromišljene i djetinjaste odluke i zagrijati i vam srce svojom dobrotom.
Broj 4

Učitelj

Vaša snaga: U ljubavi težite stabilnosti. Bitna vam je porodica, karijera, materijalna sigurnost i topli dom u kojeg se vraćate nakon napornog radnog dana. Nerado privlačite pažnju drugih, tihi ste i povučeni, ali hrabro ćete braniti svoju teritoriju od svega što ga ugrožava.

Vaša slabost: Nerado se upuštate u rizik, a život vam često može biti monoton i predvidljiv ukoliko se ne usudite da izađete iz sigurne zone. Moralni ste i imate čvrsta uvjerenja od kojih ne odustajete bez obzira koliko zbog toga imali problema.

Kompatibilni partneri: Broj 1 je dobar odabir za vas, ima čvrstinu i dosljednost koju tražite kod partnera. Dobar je i broj 8, uvijek usmjeren prema cilju, disciplinovan i organiziran, kao i što ste sami, pa ćete lako uspostaviti odnos povjerenja. Za prodicu i brak odgovora vam i broj 6, sa osobom pod tim brojem možete imati mnogo djece.
Broj 5

Ljubitelj slobode

Vaša snaga: Dinamični ste, energični, uvijek u pokretu i nekoj akciji. U vezi tražite stalnu emocionalnu stimulaciju i strast. Energija vam je poput vihora koji će vašeg ljubavnika baciti na koljena. Privlačni ste i u neprestano težite novim iskustvima i istraživačkim pohodima.

Vaša slabost: Sve vam brzo dosadi. Kad u vezi presahne početna strast i zanos, brzo gubite interes za partnera. Nedostaje vam usidrenje, stalnost, svjesnost o tome da se u svaki odnos mora ulagati da bi opstao i odolio zubu vremena koji ga nagriza.

Kompatibilni partneri: Osoba čiji je lični broj 1 rasplamsaće vašu znatiželju i maštu svojim odvažnim i samouvjerenim stavom. Zaštitnički raspoložen i uvijek spreman na odricanje u ime ljubavi, broj 6 razgaliće vam dušu. Odnos sa osobom vašeg ličnog broja, brojem 5, biće strastven i uvijek zanimljiv.
Broj 6

Pomagač

Vaša snaga: Saosjećajni ste, odgovorni, znate da volite, trudite se da razumijete druge ljude i prihvatite različitosti. Toplina doma, djeca i prodica vaše su najveće vrednosti. Volite da podučavate i pomažete drugima, naročito djeci, starijim i nemoćnim.

Vaša slabost: Previše ste zaštitnički raspoloženi prema onima koje volite, često sumnjičavi, pretjerano zabrinuti i skloni čestim promjenama raspoloženja. Iz ljubomore ste sposobni da učinite svašta. Ljubav vam mnogo znači, ali teško joj se prepuštate otvorenog srca.

Kompatibilni partneri: Pravi ste sretnici! Vi ste jedini broj koji je kompatibilan sa svim ostalim brojevima. Vaša potreba da se žrtvujete u ime ljubavi sigurnosna je mreža kojom su obavijeni vaši bliski odnosi. S brojem 2 uživate u razmjeni nježnosti, sa brojem 9 stvarate bliskost i povezanost, a najmanje ćete se složiti sa brojem 5 i brojem 3.
Broj 7

Istraživač

Vaša snaga: Intuitivni ste, introspektivni, puno razmišljate i uvijek ste u potrazi za istinskim smislom života. Vezani ste uz prošlost, često se vraćate bivšim ljubavima i nije vam do površnih avantura. Težite ozbiljnoj vezi koja će vam pružiti osjećaj sigurnosti i zaštićenosti.

Vaša slabost: Nesigurni ste, nepovjerljivi i teško se emocionalno otvarate. Nije vam lako prići, djelujete distancirano i nezainteresirano, pa osoba kojoj se svidite ima težak zadatak. Da bi uspostavila kontakt s vama mora srušiti vaše zidove.

Kompatibilni partneri: Potreban vam je partner koji će vas osvojiti svojim intelektom i dati vam dovoljno prostora da uživate u samoći. Kreativni broj 3 podstiče vašu maštovitost i širi vam životni horizont, dok će vas intelektualna oštrina broja 5 držati budnima jer s njim nikad nećete znati šta donosi sutra.
Broj 8

Moćnik

Vaša snaga: Vaš prag tolerancije je uvijek visoko postavljena, kako u poslu, tako i u ljubavi. Imate visoke kriterije koje nije jednostavno zadovoljiti. Realni ste, ozbiljni, usmjereni na materijalna postignuća i dobro procjenjujete druge ljude.

Vaša slabost: Sklonost kontroli i samokontroli kao i osjećajna nesigurnost blokiraju ostvarenje ljubavne sreće. Više opuštenosti i prepuštenosti životnim zbivanjima približiće vas osjećaju zadovoljstva. Tada ćete dopustiti nekome da vas usreći.

Kompatibilni partneri: Budući da ste u vezi skloni dominaciji nemate baš mnogo izbora. Potreban vam je prilagodljiv i podložan partner, pa ćete se najbolje složiti sa brojem 2 koji će znati izaći na kraj sa vašim egom, kao i s brojem 6 koji će učiniti sve kako bi vas usrećio, jer vaša sreća je i njegova sreća.
Broj 9

Humanitarac

Vaša snaga: Velikodušni ste, timski ste igrač, a porodica i voljene osobe su vaši najvažniji prioriteti. Uvijek ste tu kad bližnjima zatreba pomoć. Romantični ste, skloni idealizaciji. Teško otpuštate neke vezanosti i onda kada znate da vam to šteti.

Vaša slabost: Ako želite da budete uspješniji u onome što radite i zadovoljniji svojim odnosima s ljudima, treba da se fokusirate i ne dopustite da vam se energija razleti na više strana jer onda niste nigdje. Skloni ste nostalgiji i teško zaboravljate bivše ljubavi. Niste otvoreni, skrivate svoju ranjivost.

Kompatibilni partneri: Intuitivni i emotivni broj 2 uspješno će izaći na kraj s vašim odbrambenim štitovima i probiti se do vašeg ranjivog srca. S brojem 3 možete uspješno da dijeliti ujmetničke i kreativne sklonosti, a duhovitost vašeg izabranika vama će biti neodoljiva. Osoba broja 6 imaće razumjevanja za vašu društvenost.

Related posts