Nova imena u Bihaću: Jedinstvo dobilo četvoricu novih igrača

NK Jedinstvo pojačao je svoje redove sa četvoricom novih fudbalera, saopštili su iz bihaćkog prvoligaša.

Crveno-bijeli dres su, naime, zadužili Amar Rekić (23), Ismet Pendek (20), Muradif Hodžić (28) i Miloš Crnomarković (23).

Prilikom potpisivanja ugovora, ljudi iz kluba su izrazili uvjerenje da će fudbaleri koji su dovedeni opravdati povjerenje i davati svoj maksimum na terenu kako bi se ostvario zacrtani cilj, odnosno opstanak u prvoligaškom društvu.

Rekić je golman koji je ponikao u bihaćkom klubu, dok je Pendek omladinski staž stekao u FK Sarajevo, a još je igrao za FK Unis i NK Novi Grad. Radi se o talentovanom igraču koji može igrati na svim pozicijama u odbrani.

Hodžić je centralni vezni igrač, koji je ranije igrao za Krajinu, Krajišnik, Proleter, Jedinstvo iz Brčkog, te u Austriji za Eferding, dok Crnomarković dolazi iz Srbije. Dijete je OFK Beograd, a imao je priliku još nositi dresove Sinđelića, Timoka, BSK Borče, Slobode i Mladosti iz Lučana.

Najbolje se snalazi na lijevom beku, a jednako dobro može odgovoriti i zadacima u napadu.

U novoj sezoni Jedinstvo je startalo porazom od Čapljine, a priliku da dođu do prvih bodova izabranici Nermina Karača će imati predstojećeg vikenda kada Pod borićima dočekuju Igman iz Konjica. – piše sportsport.ba

Related posts