Nogometaš ubio mladića koji mu je autom usmrtio suprugu

Italijan Fabio Di Lello (32) ubio je mladića koji je prošle godine u saobraćajnoj nesreći naletio na njegovu suprugu, koja je poslije preminula u bolnici.

Kako pišu italijanski mediji, Di Lello, nogometaš i pekar, u srijedu je upucao 22-godišnjeg Itala D'Elisu iz pištolja nakon što mu je uputio nekoliko riječi. Pištolj je ostavio na grobu svoje supruge Roberte Smargiassi, nazvao prijatelja pa se predao policiji.

Nesreća se dogodila u Vastu prošlog jula, kada je D'Elisa Fiat Puntom naletio na Smargiassi, koja se vozila na skuteru. Mladom vozaču uskoro je trebalo početi suđenje, no Di Lello je odlučio uzeti pravdu u svoje ruke. Di Lellov advokat John Cerrela rekao je da se D'Elisa nije ispričao nakon nesreće te da nije pokazao znakove kajanja, piše Corriere della Serra.

– Uzeo mi je moju Robetu, uzeo mi je snove, planove u životu, uzeo joj je želju da bude majka, uzeo mi je ljubav, njenu ljubav za životom, njen osmijeh – napisao je Fabio nakon što mu je supruga preminula.

– Pitam se, gdje je pravda? – dodao je. Di Lello je također objavio fotografiju svoje supruge s natpisom “Pravda za Robertu” te je objavio fotografiju iz filma “Gladijator”.

No, dok neki hvale Di Lellov potez, neki ga osuđuju. Tako je jedan korisnik Facebooka objavio da je ubijeni mladić u nesreći vozio tek 50-ak km/h, da je odmah izašao i potražio pomoć te da nije konzumirao alkohol ili droge.

– Na društvenim mrežama danas je neko heroj jer je uzeo pravdu u svoje ruke. Koju pravdu? Italo i njegova porodica godinu dana su bili u središtu kampanje mržnje – napisao je Alessandro Orale Orsi.

Na Facebooku su također osvanule dvije grupe – jedna u kojoj se Di Lello naziva herojem i jedna u kojoj se naziva ubicom.

Related posts