Niske temperature za vikend, upaljen crveni meteoalarm

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) apeluje na lokalne vlasti i nadležne službe za čišćenje snijega i leda i održavanje puteva na što savjesnije obavljanje svog posla kako bi se olakšalo neometano odvijanje života u područjima koja su zahvaćena niskim temperaturama i olujnim vjetrom.

Za sutra su najavljene iznimno niske temperature širom BiH, a za područje istočnog dijela BiH upaljen je i crveni meteoalarm.

“Vrijeme je izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere”, stoji u objašnjenju za ovu vrstu meteoalarma.

U nedjelju će biti malo do umjereno oblačno i hladno sa mrazom. Tokom dana porast oblačnosti u Krajini može uvjetovati slab snijeg.

Jutarnja temperatura od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -24, a najviša dnevna od -12 do -6, na jugu od -2 do 3 stupnja.

Related posts