Nakon više od četiri godine: MUP USK rasvijetlio pljačke benzinskih pumpi u Velikoj Kladuši

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša otkrili su počinioce više nerasvjetljenih krivičnih djela na području Velike Kladuše.

Tako su, kako su saopćili iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, otkriveni razbojnici koji su 4.i 12. decembra 2012. godine, maskirani i naoružani vatrenim oružjem opljačkali benzinsku pumpu “Sestre”, odakle su odnijeli 900, te benzinsku pumpu “Auto – val”, odakle su odnijeli 200 KM.

Kako su naveli iz policije, zbog ovih krivičnih djela privedeni su K. E. (37) i R. E. (32) iz Velike Kladuše. Nakon hapšenja, oni su ispitani u službenim policijskim prostorijama, te će protiv njih Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesene krivične prijave zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo.

Policija je otkrila i počinioca teške krađe koji je u noći sa 13. na 14. novembra prošle godine, razbivši staklo na prozoru od kuhinje, provalio u kuću M. H. u mjestu Zborište. Lopov je tom prilikom iz kuće ukrao 27.000 eura, zlatni nakit i prehrambene proizvode.
Zbog ove provale policija je 5. januara ove godine uhapsila M.K. (21), porijeklom iz Bužima, a nastanjenog u Velikoj Kladuši, te će i protiv njega Tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog spomenutog krivičnog djela.

Policijskoj stanici u velikoj Kladuši 12. januara je prijavljeno i razbojništvo nad B. H.(46), koja je policiji prijavila da su je napala tri muškarca i dvije žene, te joj oteli torbu u kojoj se nalazilo 250 eura i 900 maraka.
Istražujući ovaj slučaj, policajci iz Velike Kladuše su utvrdili da je B. H. izmislila ovaj događaj, te će biti prijavljena Tužilaštvu USK zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje.

faktor.ba

Related posts