Nakon skoro deceniju, Krajina dobila svog ambasadora

Samir Veladžić je novoimenovani i opunomoćeni ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran, a nerezidentno pokriva Turkmenistan i Tadzikistan.

Inace, Veladžić je trenutno direktor u Kantonalnoj administrativnoj službi PIO/MIO za USK i zastupnik u Skupštini USK, koji je izabran sa najvećim brojem glasova na USK.

S obzirom da je fakultetsko obrazovanje stekao na prestižnom Teheranskom Univerzitetu, te je upoznat sa društveno-političkim prilikama u Iranu, sigurno se radi o kadru koji će na pravi način predstaviti Bosnu i Hercegovinu, a i Unsko-sanski kanton. Bosna i Hercegovina i Iran imaju značajne privredne potencijale i pred ovim zemljama su brojne mogućnosti za ekonomsku suradnju, posebno u oblastima energije, metalske i agroindustrije, građevinarstva, papirne industrije,ali i drugim sektorima – istaknuto je i na nedavno održanom Privrednom forumu BiH – Islamska Republika Iran.

Ovim putem redakcija portala želi puno sreće i uspjeha u budućem radu Samiru Veladžiću, ambasadoru Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran.

cazin.net

Related posts