Na pomolu bolji dani za bihaćko Jedinstvo?(VIDEO)

U posljednjih mjesec dana sve glasnije su naznake, kako, unatoč katastrofalnim rezultatima, postoji zainteresiranost za ulaganje u nogometni klub Jedinstvo.

U sedmici iza nas razgovori na relaciji Gradska uprava, Uprava Kluba, navijači i potencijalni investitor su intenzivirani i čini nam se kako su još tek detalji preostali da se dogovor finalizira.

Potencijalni ulagač u Jedinstvo, tačnije u trenerski, odnosno igrački kadar je nogometni menadžer i vlasnik firme u Njemačkoj Robert Kralj. Zahvaljujući Bišćaninu, navijaču i simpatizeru NK Jedinstvo Safetu Begiću, uspostavljen je kontakt sa Kraljem, a potom i sa bihaćkim gradonačelnikom nakon čega je došlo do prvih razgovora.

Posljednja dva dana pregovori su intenzivirani, pa se Kralj, osim s gradonačelnikom, susreo i sa čelnim ljudima kluba i navijačima. Jučer je Robert Kralj sa saradnicima pratio susret Jedinstva i Veleža, a potom razgledao i kompletnu infrastrukturu.

Da ozbiljno razmišlja o ulaganjima i da o tome ima i viziju govori činjenica da je u pratnji Kralja bio i nekadašnji hrvatski reprezentativac Miljenko Mumlek, koji bi trebao postati novi šef stručnog štaba NK Jedinstvo.

Osim Mumleka, Robert Kralj bi , navodono, doveo još trenera za sve uzraste, ali i znatno kvalitetniji igrački kadar. – piše rtvusk.

Related posts