Muž u kuću doveo ljubavnicu, ženu “preselio u sobicu”

Supruga tajkuna koji se obogatio na biznisu s nekretninama živi u maloj sobi u dvorima vrijednim više od 20 miliona eura, a hranu si priprema na električnom rešou.

Amerikanka Heather Bird razišla se sa svojim suprugom, bogatim Britancem Robertom Tchenguizom prije deset godina, ali nikad se nisu službeno razveli.

Oboje i dalje žive u vili na četiri etaže u središtu Londona u kojoj pak puno bolji status ima Robertova djevojka, 27-godišnja Poljakinja Julia Dybowska koja uživa u odajama na četvrtom spratu.

U BBC-jevom dokumentarcu Heather, inače vlasnica klinike za estetsku hirurgiju, objasnila je u kakvim uslovima živi.

– To su sad opcije koje imam, nisam to odabrala, ali nemam izbora. Nisam birala niti sobu. U njoj jedem, kuham i spavam. Imam i mali frižider, čajnik, kuhalo, rekla je Heather dodajući kako se trudi da u kući ne naleti na svog supruga i njegovu djevojku.

Objasnila je i zbog čega živi u takvim uslovima i zašto se ne želi razvesti. Tvrdi, naime, da ju je Robert uvjerio da odustane od razvoda iako su joj advokatii rekli da bi mogla dobiti više od 10 miliona eura, piše Daily Mail.

– Kad bih se sada, nakon što je Robert upao u financijske probleme, išla razvoditi, vjerovatno ne bih dobila ništa. Strašno mi je dijeliti dom s njegovom djevojkom koja je još i seksi. Ona je tip modela, tip djevojke koja puno svojih izazovnih fotografija objavljuje na Instagramu, kaže Heather.

Robert je, nakon što je priča njegove zakonite supruge izašla u javnost, najavio tužbu protiv BBC-ja zbog objavljivanja detalja iz njegovog privatnog života.

– Pustili smo ih u kuću i vidite što su nam učinili, kaže tajkun.

BBC je samo kratko poručio kako stoji iza svega što su objavili u dokumentarcu.

Robert i njegov brat Vincent bili su jedni od najvećih iznajmljivača nekretnina u Londonu tokom 1980-ih. Na vrhuncu svog poslovanja imali su više od 600 zgrada vrijednih nekoliko milijardi eura.

Ali, Tchenguizovo bogatstvo našlo se na udaru krize islandskih banaka prije desetak godina. Procjenjuje se da je tada izgubio više od dvije milijarde eura. Zbog toga se i njegova imovina našla na bubnju, a razvod za Heather postao i više nego neisplativ.

Related posts