Muriz Memić nakon 30 pokušaja i sedam protesta konačno pozvan na sastanak u VSTV

Nakon jučerašnjeg protesta održanih na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u kojem se tražila pravda za Dženana Memića i Davida Dragičevića, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV) pozvalo je Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta na razgovor.

Kako nam je potvrdila Murizova kćerka Arijana Memić, razgovor će se održati u utorak u 14 sati, a Muriz je dobio poziv od Admira Katice zamjenika šefa kabineta VSTV-a.

Jučer je na protestu Muriz Memić poručio da će, ukoliko do petka ne dobije poziv do VSTV-a za razgovor, napraviti šatorsko naselje ispred Suda BiH kako bi tada tražio pravdu za stradalog sina Dženana.

Muriz Memić i njegov advokat uputili su oko 30 poziva prema VSTV-u da ih pozovu na razgovor kako bi im na taj način predočili sve dokaze koje imaju.

“Otac je oduvijek govorio da želi da ga primi Milan Tegeltija da mu on kaže istinu onakvu kakva zaista jeste, a ne ona koju priča Dalida Burzić. Tako da vjerujem da će o tome pričati. Iznijet će oni svoja saznanja, a nakion toga ćemo vidjeti šta će dalje biti”, rekla nam je Arijana Memić.

Podsjećamo, na jučerašnjem protestu, podršku Murizu Memiću dao je i Davor Dragičević iz Banja Luke koji također traži pravdu za svog sina Davida koji je nestao u noći sa 17. na 18. marta ove godine, nakon čega je počela potraga za njim. Trajala je sve do 24. marta, kada je njegovo tijelo pronađeno u banjalučkoj rijeci Crkveni.

Ta činjenica je ujedinila ove očeve koji svakodnevno traže pravdu za sinove i ukazuju na neadekvatno reagovanje nadležnih institucija.

Related posts