Munira Subašić napadnuta u Srebrenici: Taksista me gađao kamenom

Predsjednica Udruženja “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić napadnuta je danas nedaleko od Memorijalnog centra Potočari, a kako je kazala za Klix.ba trenutno se nalazi u policijskoj stanici gdje daje izjave o navedenom incidentu.

“Boravili smo u Srebrenicu zbog priprema prije 11. jula, a kada smo krenuli prema Sarajevu, automobilom je naletio nepoznati taksista, otvorio prozor i bacio kamen na mene. Kamen me nije pogodio, ali jeste naš automobil koji je oštećen. Policija je izašla na lice mjesta, napravila zapisnik”, kazala nam je Subašić.

Cijeni da je incident nastao kao rezultat atmosfere u Srebrenici koja se stvara nakon najave da će Opština Srebrenica finansirati “Petrovdanske dane” na kojima će nastupiti Ljiljana Bulatović, biografkinja i prijateljica ratnog zločinca Ratka Mladića.

Subašić smatra da incident nije slučajan, već da je sve isplanirano, inscenirano…

Ona je ispirčala da je izvjesni taksista vozeči se u automobilu Renault Megane kada ih je vidio bacio veliki kamen prema njihovom automobilu, te je i oštetio vozilo. Oštećeni automobil je u vlasništvu Udruženja žrtava i svjedoka genocida.

Related posts