Mourinho: Ja bih trebao dobiti nagradu za trenera koji se najbolje ponaša

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho smatra da je on trener koji se najbolje ponaša u Premiershipu.
Mourinhovi ispadi tokom njegove trenerske karijere svima su poznati, a Portugalac je u mnogo navrata kažnjavan novčanim iznosima kao i suspenzijama.

Ipak, Mourinho sada tvrdi da se skoncentrisao na to da popravi svoje ponašanje pored aut-linije, ali i dodaje da nije “perfektan”.

“Potpuno sam posvećen tome da dobijem nagradu za trenera koji se najbolje ponaša pored aut-linije. Ozbiljan sam! Postoji mnogo nagrada, a mislim da bi trebala biti i jedna za čovjeka koji se najbolje ponaša pored aut-linije i za tu nagradu bi trebao glasati četvrti sudija. Siguran sam da bih je ja osvojio. Ozbiljan sam! Nisam napravio niti jedan problem s četvrtim sudijom, osim kada sam dobio crveni karton protiv Southamptona zato što sam kročio nogom na glavni teren. Ozbiljno, spremam sebe, zaista sam sretan. Nisam oslobođen od toga da nekada budem temperamentan, da izgubim kontrolu. Nisam perfektan. Ne idem od ‘Lošeg’ ka ‘Perfektnom’, ali se trudim i sretan sam kako stvari napreduju”, kazao je Mourinho.

Ostaje da se vidi kako će se Mourinho ponašati u budućnosti, a do sada je upamćen kao jedan od trenera koji su platili najviše kazni. On je od 2005. godine zbog incidenata koje je pravio kao trener do sada platio više od 338 hiljada funti.

Related posts