Mladi kadar Univerziteta u Bihaću, mr Dijana Sulejmanović

Da Univerzitet u Bihaću ima mladi kadar spreman da uloži sopstveno vrijeme, energiju i trud u prezentaciju istog na svjetskom nivou, ovih dana potvrđuje i angažman više asistentice iz oblasti psihologije Univerziteta u Bihaću, mr Dijane Sulejmanović.
Kao jedini istraživač iz Bosne i Hercegovine, Sulejmanovićeva je već potpisala ugovor sa istraživačkim timom Fakulteta socijalnih nauka Univerziteta u Gdanjsku (Poljska) kojim je započela učešće u međunarodnom istraživanju razumijevanja spolnih razlika. Ovo kroskulturalno istraživanje povezat će poznate psihologe iz nekoliko država širom svijeta, a pored Bosne i Hercegovine, čija zastava se zavijorila na sajtu https://towardsgenderharmony.ug.edu.pl/conf/irmed-sites

učestvovat će i istraživači iz Francuske, Belgije, Brazila, Kine, Gane, Indonezije, Nigerije, Rusije, SAD-a te Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Dijana Sulejmanović, magistrica psihologije, inače završava disertaciju iz oblasti socijalne psihologije na Univerzitetu u Beogradu, a trenutno je angažovana na Univerzitetu u Bihaću kao viši asistent iz oblasti psiholoških predmeta.

 

 

Related posts