Mislila da će ga upoznati: Porodica se odrekla pjevačice jer je pjevala za Trumpa

Američka pjevačica i dobitnica Grammyja Chrisette Michele ni trenutak se nije dvoumila kada je dobila ponudu za nastup na jednom od inauguracijskih balova Donalda Trumpa.

Zbog toga je riskirala karijeru i odnos s porodicom, ali on se na kraju pokazao upravo onakav kakvim ga javnost i doživljava.

– Najprije sam ugasila mobitel jer sam znala da će me svi pokušati odgovoriti od toga. Morala sam slušati samu sebe, pa sam čak i promijenila broj. Osjećala sam obavezu da stanem ispred tih ljudi koji očito ne znaju šta pričaju i pokažem im ko smo mi zapravo – kazala je za pjevačica koja je ranije nastupala i za Baracka i Michelle Obamu.

Nakon što se saznalo da će nastupati za Trumpa, našla se pod paljbom kritika na društvenim mrežama, neki su joj javno nudili novac da ne nastupa, a njen nastup odrazio se i na poslovnom planu, pa je izgubila i ugovor sa slavnim Spikeom Leejem koji je htio da njena pjesma bude soundtrack za novu Netflixovu seriju.

– Neki članovi moje šire porodice više ne razgovaraju sa mnom zbog nastupa – otkrila je pjevačica koja je za nastup dobila 750.000 dolara.

Ipak, Trumpa nije upoznala.

– Trebala sam nastupati odmah nakon njegovog prvog govora, tako je bilo i kada sam nastupala za Obamu, no netom prije nastupa prišla mi je organizatorica i rekla da ću ja ići prva, a on nakon mene. Porodica me se odrekla, a ako me proguglate vidjete ćete da se o meni pišu užasne stvari, simbol sam razdora. Trumpa nisam upoznala i ne želim to uzimati lično, ne znam sluša li moje albume poput Baracka i Michelle. Ostat ću optimistična i nadati se da će biti prilike za razgovor s njim – zaključila je Michele.

Related posts