Mirza Varešanović o sudiji iz Cazina: "Silić se hvatao za genitalije, svirao nam je 'korake'"

Ne stišava se bura nakon današnjeg meča između Iskre i Olimpika (1:1). Gosti su zaradili četiri direktna crvena kartona, veliki broj žutih, a jedan od isključenih bio je i šef struke Mirza Varešanović koji je bio razočaran nakon meča.

Pristao je govoriti za SportSport.ba, te žestoko kritikivao sudije meča u Bugojnu, ali i čestitao domaćinu na korektnosti.

“Nemam riječi. Ovakve stvari nisam doživio, niti gledao na tv-u ikada prije. Nisam doživio da sudija u fudbalu svira korake, da meni kaže da će nas on sam pobijediti i da psuje mojim igračima. Igrači su ga pitali u dosta navrata šta je svirao, on kaže korake. Nisu nam svirana dva penala, ovo je toliki kriminal da ja ne znam više šta da pričam. Ako ikada više ova četvorka bude dijelila pravdu, fudbal u Bosni i Hercegovini treba ugasiti. Sudija Silić se hvatao za genitalije, dao nam četiri crvena i sedam žutih kartona, a sve sa namjerom da nas “osakati” pred naredni meč i meč Kupa BiH”, razočaranim glasom priča Varešanović, te nastavlja.

“U jednom momentu se povrijedio pomoćni sudija, pa je četvrti došao kao zamjena. Valjda ga je bilo stid ili nije htio da se blamira”.

Na kraju meča u Jakliću desile su se nemile scene. Varešanović kaže da je to bilo zbog sudijske četvorke, te da čestita Iskri.

“Domaćini su bili super korektni. Gužva je bila radi sudija, Iskri čestitam. I oni su smijali odlukama sudija”, ističe šef struke Vukova sa Otoke. Kolo prije kraja prvog dijela sezone Olimpik je trećeplasirana momčad lige. Varešanović smo pitali kako planira motivisati svoje igrače.

“Ma nema smisla da se liga uopšte igra. Mi smo izgubili od Orašja na Otoci, primili gol iz ofsajda i opet nikome nismo ništa prigovorili. Ovo danas je ipak prevršilo svaku mjeru”, dodao je Varešanović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Pravdu na meču u Bugojnu dijelio je Sanel Silić iz Cazina sa svojim pomoćnicima Sanelom Grljevićem iz Stoca i Adijem Šabićem iz Bihaća.

Related posts