Ministrica Ćenanović posjetila OŠ Cazin I

Jasmin Musić, savjetnik premijera USK i Sanela Ćenanović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK boravili su danas u radnoj posjeti Cazinu. Savjetnik Musić i ministrica Ćenanović razgovarali su sa Zlatkom Sabljakovićem, direktorom OŠ Cazin I o problemima, zbog kojih je i danas bila obustavljena nastava u ovoj školi.

S obzirom na uslove u kojima se odvija nastava preporuka je nadležnog Ministarstva da se, do izgradnje novog objekta, niži razredi izmjeste u druge škole, tačnije u Gimnaziju Cazin, gdje se , u modernom i prostarnom objektu, odvija nastava samo u jednoj smjeni.

Vlada Kantona planirala je, u prpoj fazi, milion maraka za novi objekat OŠ Cazin, a uspostavljeni su kontakti sa agencijom TIKA te UNDP da se uključe u ovaj projekat. Projekt je delegiran i Vladi F BiH za sufinansiranje, kako bi cazinski osnovci i njihovi nastavnici napokon dobili novi objekat.

O izmještanju nastave u drugi objekata tražit će se saglasnost Vijeća roditelja učenika OŠ Cazin I, a Vlada Kantona će voditi računa i o organizaciji prevoza učenika do škole u koju nastava bude privremeno izmještena, kazala je ministrica Ćenanović kojoj je ovo prva radna posjeta od imenovanja na ovu funkciju.

Related posts