Ministarstvo zdravstva i socijalne politike: Prijem za ekipu OŠ „Harmani I“ Bihać

U Ministarstvu zdravstva i socijalne politike Vlade Unsko-sanskog kantona su organizovali prijem za ekipu OŠ „Harmani I“ Bihać koja je, sa nastavnikom Dinom Zahirovićem, učestvovala na 21. federalnom takmičenju iz pružanja prve pomoći te u kategoriji podmlatka osvojili drugo mjesto.

Crveni križ Federacije BiH je na ovom takmičenju, organizovanom u Mostaru, okupio više od 300 učesnika iz cijele Federacije BiH, a imali su priliku pokazati svoje znanje i tehnike iz pružanja prve pomoći .Takmičenje je organizovano u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca sa ciljem da se provjeri stečeno znanje mladih iz ovog programa, ali i podigne svijest građana o važnosti poznavanja osnovnih koraka u spašavanju života.

OŠ „Harmani I“ Bihać, u sastavu: Emma Mulić- kapiten, Lana Alijagić, Iman Delić, Una Klepić, Ajna Redžić, Sara Alić Ekinović i Adna Zejčirević , sa osvojenim drugim mjestom ostvarila je plasman na državno takmičenje. Na rezultatu takmičenja učenicima i njihovom nastavniku čestitali su predstavnici CK Bihaća i USK, te u ime Ministarstva zdravstva i socijalne politike Aida Omanović Busuladžić, načelnik sektora za socijalnu politiku i rad sa nevladinim oganizacijama.

Related posts