Ministar Dedić: Vlada FBiH izdvojila 3 miliona KM za Dom zdravlja Bihać


Na danas održanoj sjednici Vlade Federacije BiH u Sarajevu osigurana su sredstva za rekonstrukciju ili izgradnju novog objekta Doma zdravlja Bihać.Članovi Vlade FBiH su prilikom razmatranja Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava “Tekući transfer drugim nivoima vlasti i fondovima-transfer za sanaciju zdravstvenih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2021. godinu koju je predložilo Federalno ministarstvo zdravstva podržali prijedlog ministra Šemsudina Dedića da se izmijeni navedena odluka i unutrašnjom preraspodjelom sredstava izdvoje sredstva u iznosu od 3 miliona KM za rekonstrukciju ili izgradnju novog objekta Dom zdravlja Bihać koji oštećen tokom zemljotresa, čiji je epicentar bio kod Petrinje u R. Hrvatskoj krajem prošle godine.

Inicijativu i aktivnosti oko pomoći Domu zdravlja Bihać pokrenuli su ministar Dedić i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Hadis Jusić, a kasnije su je podržali i neki drugi zastupnici sa Unsko-sanskog kantona.

“Građani Unsko-sanskog kantona mogu uvijek računati na podršku Vlade Federacije BiH, a ovom prilikom se zahvaljujem Premijeru i ostalim članovima Vlade Federacije BiH. Pozivam predstavnike nadležnih kantonalnih institucija da u što kraćem roku započnu realizaciju projekta rekonstrukcije ili izgradnje novog objekta Doma zdravlja Bihać, kako bi građanima Bihaća osigurali bolje uslove za pružanje primarne zdravstvene zaštite”, kazao je Dedić.

Usvojenom odlukom Kantonalnoj bolnici dr “Irfan Ljubijankić” u Bihaću dodijeljena su sredstva u iznosu od 1,4 milion KM, a za Opću bolnicu Sanski Most 360 hiljada KM.

Related posts