Milioner u braku s više od trideset godina mlađom Bosankom: Luksuznom jahtom plove Jadranom

Novozelandski milioner Neville Crichton u društvu supruge Nadi Hasandedić i prijatelja plovi Jadranom na 46-metarskoj jahti Como.

Bogataš je ove godine oženio 38-godišnju manekenku Nadi Hasandedić. Vjenčanje ih je koštalo oko milion australskih dolara, a održalo se u velikoj dvorani Univerziteta u Sydneyu.

Novozelandski milijunaš Neville Crichton oženio mlađu Bosanku pa zajedno plove Jadranom
Poznati nautičar Neville Crichton stigao je na Hvar u društvu 36-godina mlađe supruge Nadi Hasandedić.
dnevnik.hr

Nadi je kćerka legendarnog Mostarca Mugdima Hasandedića Mugde koji je davne 1957. otišao u Australiju. Tamo je pokrenuo uspješan biznis i vrlo brzo stekao veliko bogatstvo koje je godinama dijelio sa svojim sugrađanima.

Prije nego što se udala Nadi radila kao menadžerica u Dioru.

Crichtonov život obilježila je teška bolest koju je uspio pobijediti. Naime, kad je imao 29 godina dijagnosticiran mu je rak grla. Nakon 30 operacija doktori su mu rekli da više nikad neće moći govoriti, ali je usprkost tome pomoću ekperimentalne operacije u Indianapolisu progovorio nakon što su mu među prvima u svijetu ugradili umjetni larinks. Od tada ga prati nadimak Croaky.

Nevill se obogatio prodajom luksuznih automobila, a glavni je uvoznik i distributer Ferrarija za Australiju. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 400 miliona dolara i važi za jednog od najbogatijih ljudi u toj zemlji.

Related posts