Messi zna kako: Da li je ovo najbolji način da se riješite bučnih komšija?

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić otkrio je jedan do sada manje poznati detalj iz života njegovog saigrača i najveće zvijezde svjetskog fudbala Lionela Messija.

Rakitić je za hrvatski ”Novi list” pričao o svom životu van fudbala u Barceloni, gdje izlazi, s kim se najviše druži, gdje živi…

Govoreći o svom komšiluku hrvatski reprezentativac je spomenuo Messija i problem koji je on imao sa najbližim komšijama i kako ga je riješio.

– Sa komšijama nemamo problema, kao što ih je, recimo, imao Messi kad je kupio kuću u Castelldefelsu. Komšije su bile malo preglasne pa je Leo morao kupiti i njihovu kuću da bi bio na miru, ha, ha, ha – ispričao je Rakitić, pa dodao:

– Ja, srećom, nisam imao takvih problema. Prvi komšija mi je Nijemac, malo stariji čovjek, direktor jedne automobilske kuće. Nije oženjen, nema djece, po cijele je dane na poslu pa ga i ne vidimo puno. Kad se vidimo, izmijenimo nekoliko rečenica na njemačkom, kaže mi da ‘bacim oko’ mota li se neko oko kuće kad ga nema i to je to. S druge strane, komšije su neki Rusi, da, da, multinacionalno okruženje, ha, ha, ha – zaključio je fudbaler katalonskog giganta.

Related posts