Mercedes-AMG novim fotografijama najavljuje sportski model A35

Fotografijama na kojima se za sada mogu vidjeti pojedini dijelovi karoserije Mercedes-AMG podgrijava atmosferu uoči predstavljanja modela A35.

Mercedes-AMG će potencijalnim kupcima aktuelne A-Klase uskoro ponuditi prvu sportsku alternativu s oznakom A35. Najnoviji model iz ponude AMG-a bit će pozicioniran između modela A250/A250 4Matic i novog izdanja najsnažnije i najskuplje verzije A45/A45 S (koju u AMG-u interno nazivaju Predator) čiji će turbobenzinski motor nuditi više od 400 konjskih snaga.

Model A35 nudit će se samo s pogonom preko obje osovine, a AMG-ov odgovor na Volkswagenov Golf R uz nekoliko karoserijskih detalja, zaključno s povelikim spojlerom iznad petih vrata, jasno pokazuje pripadnost sportskim automobilima C segmenta.

Uz očekivana sportska sjedišta koja će osigurati više lateralne podrške, čvršći ovjes, direktniji upravljač i kapacitetnije kočnice, A35 će pokretati dvolitarski četverocilindarski benzinski motor koji će uz asistenciju turbopunjača nuditi više od 300 konjskih snaga. Za prijenos snage na podlogu bit će zadužen automatski mjenjač potpomognut sa dva kvačila.

Svi tehnički detalji trebali bi biti poznati za nekoliko dana, a automobil će premijerno predstavljanje pred publikom imati na Sajmu automobila u Parizu koji počinje 4. oktobra.

Related posts