Menadžment i prevencija u zaštiti djece: Program sekundarne prevencije u krajiškim školama

Ministarstvo obrazovanja USK-a UNICEF-u u Sarajevu uputilo je inicijativu da se Program sekundarne prevencije počne provoditi i u krajiškim školama…

BIHAĆ, 3. septembra – Školski program sekundarne prevencije fokusiran na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama Unsko-sanskog kantona“ predstavili su danas u Bihaću iz nevladine organizacije „Genesis Project“ predstavnicima ministarstava obrazovanja, nauke, kulture i sporta, te zdravstva i socijalne politike i UNICEF-a.

S programom sekundarne prevencije prisutne je upoznao i nacionalni ekspert, prof. dr. Elvedin Muratbegović, s Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu.

Program sekundarne prevencije ima za cilj zaštitu djece od nasilja i zanemarivanja kao i blagovremenu prevenciju rizika društveno neprihvatljivih ponašanja. Već je implementiran u svim osnovnim školama KS, TK i entiteta RS, što je više od 250 odgojno-obrazovnih ustanova koje su osjetile benefite ovakvog programa. Ministarstvo obrazovanja USK-a UNICEF-u u Sarajevu uputilo je inicijativu da se Program sekundarne prevencije počne provoditi i u krajiškim školama.

Izvor: rtvusk

Related posts