Melisa iz Velike Kladuše ostvarila “američki san”

Njeni roditelji Zejna i Suljo od početka su radili naporno kako bi imali normalan život, a Melisi omogućili bolju budućnost.

Žive u Virginiji gdje su pokrenuli dva privatna biznisa, Foreign Valley Trucking i Forval Expres. Melisa je naslijedila radne navike od svojih roditelja i od malih nogu joj dobre ide računovodstvo i sve što ima veze s novcem.

Prije vrtića imala je otvoren štedni račun, a u 13. godini je naučila raditi u QuickBooksu. Melissa je diplomirala u petak na Univerzitetu Mary u Washingtonu.

Završila je računovodstvo. To je bila i želja njenih roditelja kako bi izgradila bolju budućnost u SAD-u.

“Veoma sam zahvalna. Bilo je to nevjerovatno iskustvo i ispunjenje sna za moje roditelje. Došli su ovdje i ostavili sve što im je bilo poznati iza sebe. Život koji su željeli za mene se upravo ostvaruje”, kazala je Melisa.

Na samom početku, porodicu Pilipović je finansirala crkva u Waynesborou kako bi postali dio zajednice.

Vremenom su se snašli, naučili jezik i pokrenuli vlastiti posao u Virginiji.

Sada su sretni jer im je kćerka visoko obrazovana, a dobila je i posao računovođe u uglednoj firmi KPMG u Washingtonu koja radi za vladu.

“Rekli su mi da sam stara da bih bila studentica, ali ja sam imala mnogo pozitivniji pogled na to sve od njih. Sretnija sam. Sada sam ispunila američki san koji su moji roditelji željeli za mene”, kazala je ponosno.

Related posts