Malonogometni turnir u Sanskom Mostu: Nagradni fond 8.000 KM

Gradska dvorana Sanski Most i ove godine organizuje novogodišnji turnir u malom nogometu za seniore. Ovaj tradicionalni veliki sportski događaj nosi naziv „Preminger“, a nagradni fond je čak 8.000 maraka.

Sanski novogodišnji malonogometni turnir pod nazivom „Preminger“ ove godine počinje 3. decembra. Organizator je Gradska dvorana i odlučeno je da nagradni fond iznosi čak 8.000 maraka.

Nagrada za prvo mjesto iznosi pet hiljada maraka, za drugo mjesto dvije hiljade, dok će trećeplasirana ekipa dobiti hiljadu maraka. Pored prvoplasiranih ekipa nagradiće se i najbolji pojedinci turnira, odnosno najbolji igrač, strijelac i golmana . S toga se i ovaj put očekuje učešće velikog broja ekipa iz sanske i susjednih općina Prijedora i Ključa, te ekipa iz Unsko – sanskog kantona, kao i ekipa iz nekoliko država čime će ovaj veliki sportski događaj nositi i prefiks međunarodni. Kotizacija po ekipi iznosi 200 KM, a prijave se vrše do 2.decembra kada će biti obavljeno žrijebanje parova.

Direkror Gradske dvorane Sanski Most, Said Midžan, naglašava da se ponovo nada velikom odzivom ekipa, te da se očekuje možda i najveći turnir u posljednih nekoliko godina s obzirom da se prošle godine nije održao zbog pandemije corona virusa. Cilj organizatora turnira da mladi igrači pokažu svoje nogometno znanje, a da oni stariji kao nekada svojim potezima izmame uzdahe i aplauze publike. T

akođer, veliki je broj onih koji nogomet igraju rekreativno, a ovo je šansa da i oni osjete prava takmičarska iskušenja. Kao i predhodnih godina, i na ovogodišnjem sanskom malonogometnom turniru se očekuje da mnoge ekipe nastupe sa kvalitetnim i iskusnim igračima, te će gledaoci moći uživati u velikom broju uzbudljivih i neizvjesnih utakmica, punih iznenađenja.

Organizator novogodišnjeg turnira najavljuje nogometni spektakl uz brojna iznenađenja i bogate nagrade za publiku. Sve dodatne informacije vezane za predstojeći turnir mogu se dobiti putem telefona na broj 061 581 850 .

Genaralni pokrivitelji turnira su Općina Sanski Most i Bihaćka pivovara.

Izvor: Biscani.net/Inmedia

Related posts