Maloljetnog sina dva puta brutalno pretukao, zaklao suprugu čim je izašao iz zatvora

Ekrem Kečo je jučer u američkom gradu Des Moinesu ubio svoju suprugu Rasemu, a istraga koja je pokrenuta nakon ubistva, pokazala je njegovu mračnu prošlost.

Ubica je višestruki povratnik krivičnim djelima, a posljedni je put uhapšen 2. februara kada je optužen za napad na svog maloljetnog sina. Policija je saopštila da ga je Ekrem tukao tako što je negovom glavom udarao od pod. Policija je morala reagovati po drugi put u samo dva mjeseca, jer je Kečo svog sina pretukao i januaru. Tada je optužen da ga je udarao šakama u glavu.

Još jedna bizarna činjenica uzdrmala je javnost u američkom gradu Des Moinesu. Naime, Ekrem je na dan ubistva pušten iz zatvora, jer je platio kauciju, a upravo nakon izlaska je i došlo do ubistva.

Ekrem je imao sudsku zabranu prilaska svom sinu. Policijski izvještaj od 2. februara pokazao je da je nesretna Rasema upozoravala policiju kada im je rekla da se ona i njen sin boje za ličnu bezbjednost zbog „Ekremovog učestalog nasilnog ponašanja“. Da stvar bude gora, istraga nakon ubistva je pokazala da je Kečino zlostavljanje trajalo godinama te da to tada niko nije prijavljivao.

– Ovo je tužan i tragičan slučaj koji se mogao spriječiti – rekao je narednik Parziek iz policije u Des Moinesu za desmoinesregister.com.

Izvještaji ukazuju na to da je Ekrem Kečo često bio pod dejstvom alkohola kada je zlostavljao svoju porodicu, ali policija nije obrazložila da li je intoksikacija uzrokovala jučerašnje ubistvo.

Related posts