Luka Modrić najbolji igrač Evrope

Luka Modrić, fudbaler Real Madrida, izabran je za najboljeg fudbalera u Evropi u sezoni 2017/2018. godine na ceremoniji koja je održana danas u sali ”Grimaldi Forum” u Monte Carlu, javlja Anadolu Agency (AA).

U kratkom obraćanju prisutnima Modrić je kazao da je veoma ponosan što je osvojio tu titulu, izrazivši zahvalnost svojim saigračima i trenerima što su mu, kako je rekao, pomogli da bude izabran za najboljeg fudbalera u Evropi.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera u Evropi u prošloj sezoni još su bili Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Za najbolju fudbalerku na tlu Starog kontinenta za minulu takmičarsku godinu izabrana je Pernille Harder (Wolfsburg/Danska).

Za najboljeg golmana Lige prvaka za prošlu sezonu izabran je Keylor Navas koji brani za Real Madrid, dok je najbolji odbrambeni igrač Sergio Ramos, koji također, nastupa za Real.

Titulu najboljeg veznog igrača je osvojio Luka Modrić, fudbaler Real Madrida, a za najboljeg napadača je izabran Cristiano Ronaldo, koji je prethodne sezone igrao za Real, nakon čega je prešao u Juventus.

UEFA je “Predsjedničku nagradu za 2018. godinu” dodijelila Davidu Beckhamu zbog doprinosa koji ulaže u cilju promocije fudbala u svijetu.

UEFA-in žiri, koji je proglasio pobjednike u svim konkurencijama, sačinjavaju 32 trenera klubova učesnika Lige prvaka u minuloj sezoni, kao i 55 novinara, po jedan iz svake zemlje članice kontinentalne fudbalske asocijacije. Predstavnik Bosne i Hercegovine u UEFA-inom žiriju i ove godine je bio Bakir Tiro, urednik sportskog servisa AA za Balkan.

Tradicionalni izbor najboljih održan je u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) i Europa Sports Media (ESM).

Related posts