Likvidiran hicem u glavu: Poznat motiv ubistva navijača i osuđivanog nasilnika?

Petar Arsić (38), zvani Peki, za kojim se tragalo zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda, ubijen je jučer, dva sata poslije ponoći, hicem u glavu ispred kafića “Luna 3K” u Beogradu.

Ubica još nije uhapšen, ali prema saznanjima Blica, policija traga za S. Đ. (22) iz Beograda. Zasad još nije poznato da li ovaj mladić može da nekim saznanjima doprinese rasvjetljavanju zločina ili je možda povezan sa ubistvom.

Ono što je zasad izvjesno je da je Arsić u utorak uveče došao u kafić na Vidikovcu, gdje je inače često bio gost. Sjedio je sa prijateljem, kada su se, malo prije dva sata, pojavila dvojica mladića i on se posvađao sa njima. Poslije prepirke izašli su u dvorište. Iako još nije utvrđeno šta se tačno dešavalo ispred kafića, pretpostavlja se da je svađa između Arsića i dvojice mladića nastavljena, te da je jedan od njih izvadio pištolj i ispalio mu hitac u glavu.

Ubica i pomagač su pobjegli, a vlasnik kafića, kada je čuo pucanj, istrčao je iz lokala i zatekao nepomično Arsićevo tijelo. Vlasnik kafića je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, koja je stigla u 2.07 sati i samo mogla da konstatuje smrt Arsića.

Brojne patrole policije blokirale su taj dio Beograda, zaustavljana su sva sumnjiva vozila i pretresane osobe u njima, ali ubica i saučesnik još nisu uhapšeni.

– Za žrtvom je bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. Arsić je dva puta bio osuđivan, i to na više od pet godina zatvora zbog razbojništva i teških krađa, a dovodio se u vezu i sa navijačima Rada. Iako zasad nema potvrde, pretpostavka je da je ubijen zbog nekih neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima. Da li je problem nastao zbog podjele plena u trgovini narkoticima, utvrdiće istraga, kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

U dvorištu kafića i jučer je bila vidljiva velika lokva krvi, na mjestu na kome je u Arsića ispaljen smrtonosni hitac. Policijske trake na ulazu u kafić takođe su svjedočile o zločinu. Nedaleko od lokve krvi nađeni su čahura i metak, čije vještačenje bi trebalo da pomogne u rasvjetljavanju ovog zločina.

Arsićeve objave na društvenim mrežama svjedoče da je bio vatreni navijač Rada i dio grupe „Gvozdeni odred“.

Dobro poznat policiji
Mladić S. Đ. za koga se vjeruje da je povezan sa likvidacijom Arsića takođe je poznat policiji i ranije je privođen zbog raznih krivičnih djela.

Petar Arsić poznat je policiji odranije. On je, naime, višestruki počinilac teških krađa i razbojništava. Sumnja se da je provaljivao u objekte i pljačkao ih naoružan. Ukupno je osuđivan dva puta, a pet godina je proveo u zatvoru. U svom dosijeu imao je više desetina krivičnih djela.

Related posts