Kraljica mafije: Ljepotom je izluđivala najopasnije kriminalce, a seks je koristila da dobije što želi

U blizini Salzburga 24. marta 1966. godine u snijegu je pronađeno tijelo žene.

Kaput joj je bio uredno složen pokraj, s oproštajnom porukom u džepu. Sve je ukazivalo na samoubistvo, a kasnije je utvrđeno da se predozirala tabletama. Riječ je bila o Virginiji Hill, ženi s titulom “kraljice mafije”.

Virginia Hill bila je tipična južnjačka ljepotica kojoj iz nekog razloga nije mogao odoljeti nijedan pripadnik kriminalnog miljea.

Mafijaši su je obasipali skupocjenim nakitom, odjećom i ostalim darovima, ali ona za njih nikad nije bila poput ostalih ljepotica koje su se pojavljivale u njihovim krugovima. Virginia je bila pametna, snalažljiva i hrabra, ništa je nije moglo pokolebati, shvaćala je sve što se događa oko nje.

Rođena je u Alabami 1916. godine, a mnogi tvrde da se već tada moglo vidjeti da ima pomalo sociopatske sklonosti. Neki odlaze toliko daleko da tvrde da je ova ljepotica bolovala od bipolarnog poremećaja.

Porodica joj je bila siromašna, a ona je navodno govorila da nije posjedovala ni cipele do svoje 17. godine kada je pobjegla od kuće i otišla u Chicago.
Navodno joj je u tome pomogao muškarac zvan George s kojim je bila od 14. godine života. Kada su došli tamo, ostavila ga je.

Tamo se zaposlila kao konobarica i plesačica (neki tvrde da je radila i kao prostitutka), i svojom je ljepotom i šarmom odmah privukla pozornost mafijaša Josepha Epsteina čija je postala ljubavnica.

On ju je uveo u svijet podzemlja i kriminala i upoznao je s mnogim moćnicima. Epstein joj je pokazao kako funkcionira svijet organiziranog kriminala, počela je sudjelovati u ucjenama, pranju novca, klađenju i mnogim drugim mafijaškim malverzacijama.

“Kada ti se ta cura uvuče pod kožu, gotovo je. Ona je poput raka”, navodno je jednom Epstein rekao za nju.

Koristila je seks da dobije što želi, a često ga je koristila i da iz moćnika izvuče važne informacije. Navodno je jednom na jednoj božićnoj zabavi oralno zadovoljila Charlesa Fischettija pred šokiranim gostima – i njegovom ženom. Po svom umijeću oralnog zadovoljavanja, navodno je bila nadaleko poznata.

To joj je donosilo ogomnu zaradu, ali i nove moćne ljubavnike. Navodno je bila i s Frankom Costellom, Joeom Adonisom, ali najpoznatija je definitivno njena ljubavna veza s Bugsyjem Siegelom. Prva žena koja je postala toliko moćna u mafijaškom svijetu da su od nje strepili i mnogi stariji kriminalci zaljubila se u šarmantnog ubicu koji ju je potpuno zaludio.

Hill je za njega bila savršena žena, a on za nju jedini muškarac koji ju je mogao ukrotiti. Njih dvoje zajedno bili su jači od ikoga, on je imao snažne veze u New Yorku, a ona u Chicagu što im je pomoglo da u Las Vegasu na noge podignu hotel i kasino “Flamingo”, nazvan prema nadimku koji joj je nadjenuo. “Ona je jedina žena kojoj mogu vjerovati da će držati usta zatvorena”, navodno je tvrdio Bugsy.

Počelo se pričati da njih dvoje kradu dio mafijaškog novca i prebacuju ga na tajne račune u Švicarsku gdje je Virginia u to vrijeme često putovala. 1947. godine Bugsy je ubijen.

1950. godine upoznala je skijaškog instruktora Hansa Hausera. Iako su mu prijatelji govorili da čini pogrešku, on ju je oženio i te su godine dobili i sina.

Sljedeće godine Virginia je pozvana da svjedoči o organiziranom kriminalu, no ona je tvrdila da nema pojma o ničemu što se događalo u tim krugovima. Tvrdila je da je ljubavnici o ničemu nisu obavještavali te da su joj oni darovali sve što ima zbog njenih seksualnih vještina. Nakon toga optužena je za utaju poreza zbog čega se preselila u Evropu gdje je živjela do svoje smrti.

Related posts