Košarkašice BiH danas protiv Švicarske, pobjeda donosi plasman na Eurobasket

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 12.30 sati u Orenburgu odigrat će susret petog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket protiv Švicarske.

Selektor Goran Lojo u posljednje dvije utakmice kvalifikacija neće moći računati na dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao i na Tamaru Kapor. Uprkos tome, vjeruje da njegova ekipa može ostvariti pobjedu koja bi joj donijela plasman na EP, prvi put nakon više od 20 godina.

– Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice. Ali učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske koja nas vodi na Eurobasket – istakao je selektor Lojo.

Košarkašice BiH danas su obavile još jedan trening, a obavljeno je i testiranje svih reprezentacija u “balonu” te ustanovljeno da sve imaju negativan PCR test.

Reprezentacija Švicarske doputovala je u Orenburg u podmlađenom sastavu, s obzirom na to da se većina igračica nije moglo odazvati zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

Košarkašice BiH nakon četiri kola zauzimaju drugo mjesto u grupi sa sedam bodova.

Nakon susreta sa Švicarskom reprezentacija BiH završit će kvalifikacije utakmicom s Estonijom 6. februara.

Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts