Koncerti u Sarajevu: Od Olivera i Gibonnija, preko Miroslava do Jale Brata i Bube Corellija

U prva tri mjeseca 2017. godine Sarajlije će moći uživati u desetak odličnih koncerata, koji će biti održani u Zetri, Skenderiji, Domu mladih i BKC-u. Ipak, prema trenutnim najavama muzičkih agencija i ove godine glavni grad Bosne i Hercegovine ostat će uskraćen za gostovanja svjetskih zvijezda.

U posljednje vrijeme sve se više priča o spektaklu Hari Mata Harija na stadionu Koševu u junu ili julu, ali prema informacijama koje smo dobili od Jasmine Polić, direktorice ustanove “Centar za sport i rekreaciju”, koja upravlja stadionom na Koševu, još nemaju zvaničan zahtjev od organizatora.

– O koncertu Hari Mata Harija saznali smo iz medija, ali niko nam se još zvanično nije javio da bi počeli pregovore oko datuma. Za sada nemamo najava ni regionalnih zvijezda. Obično to bude u januaru ili februaru. Prema sadašnjem stanju ne bih rekla da ćemo imati događaja ove godine na Koševu. Znamo ko su zvijezde koje rade koncerte na stadionima i njih nema puno – kaže Polić.

U narednom mjesecu posjetioci BKC-a moći će uživati u nekoliko odličnih koncerata. Prvi u nizu bit će nastup Nine Badić za Dan zaljubljenih, 14. februara, a četiri dana poslije dvorana je rezervisana za makedonsku divu Kaliopi Bukle. Desetak dana kasnije, tačnije 25. februara, hrvatska diva Josipa Lisac na istom mjestu obilježit će 50 godina na estradi.

Kada su pitanji koncerti u najvećim dvoranama u Sarajevu, u Zetri će za Dan žena, 8. marta, spektakl održati Oliver Dragojević i Zlatan Stipišić Gibonni, a Skenderija će 18. februara biti domaćin velikog koncerta Miroslava Ilića, kojim će legenda narodne muzike obilježiti 45 godina impresivne muzičke karijere.

– Pripremamo mnogo prijatnih iznenađenja. Jedna od novina jeste da će publika odabrati goste u programu Ilićevog slavljeničkog koncerta. Bitno je još napomenuti da će Skenderija do koncerta biti obnovljena i da će dočekati posjetioce u “novom ruhu” – rekao je Faruk Drina, producent koncerta.

I u Domu mladih u narednom periodu trebalo bi biti mnogo više koncertnih aktivnosti. Već sada ima nekoliko muzičkih događaja, a najzanimljivi je nastup poznatog dvojca Jale Brata i Bube Corellija, uz specijalne goste i prijatelje Corona&Rimski, Elene i Maye Berović. – piše faktor.

Related posts