Kolegij Skupštine USK: Naredno skupštinsko zasjedanje 10. decembra

Za širu populaciju najzanimljivija tačka narednog skupštinskog zasjedanja tiče se dugo očekivanog Zakona o dopunskim pravima demobilisanih boraca, zbog kojeg se redovna sjednica nije održala više od dva mjeseca.

Četrnaesta redovna sjednica Skupštine USK-a bit će održana 10.decembra, odlučeno je na danas održanoj sjednici Kolegija najvišeg zakonodavnog tijela USK-a.

Također, predsjednici klubova političkih stranaka uvažili su prijedlog dopredsjedavajućeg Razima Halkića da naredna sjednica bude održana u Kulturnom centru u Bihaću zbog poštivanja epidemiološko-higijenskih mjera vezanih za pandemiju COVID-19.

Deset predloženih tačaka Dnevnog reda dopunjeno je i jedanaestom, a radi se o Programu rada Skupštine u narednom periodu. Između ostalog na zakazanoj Sjednici bit će razmatrani materijali koji se tiču izvještaja Nezavisnog odbora o radu policijskog komesara, kao i Kantonalne inspekcije.

Svakako, najzanimljivija za širu populaciju bit će šesta tačka, a koja se tiče dugo očekivanog Zakona o dopunskim pravima demobilisanih boraca, zbog kojeg se redovna sjednica nije održala više od dva mjeseca.

Izvor: Krajina.ba/RTVUSK

Related posts