Ko je i zašto bacio bombe na kafiće MMA borca Denisa Stojnića?

Sarajevska policija i dalje traga za nepoznatim osobama, koje su u srijedu u ranim jutarnjim satima bacile dvije “kašikare” na ugostiteljske objekte u Starom Gradu, koji su u vlasništvu MMA borca Denisa Stojnića.

Eksplozije su se dogodile na raskrsnici ulica Zelenih beretki i Muvekita, ispred “Tesla pub-a” i “City loungea”, oba u vlasništvu Stojnića, koji su najviše oštećeni, a oštećenja su nastupila i na više okolnih objekata, kao i parkiranom renaultu.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija je tokom uviđaja našla dijelove dvije bombe, koje su najvjerovatnije bačene iz automobila. Prema istim, nezvaničnim saznanjima, traga se za crnom škodom koja bi se mogla dovesti u vezu s ovim slučajem.

Stojnić, koji se trenutno priprema za meč protiv Brazilca Braddocka Silve, ni danas nije bio raspoložen za komentiranje ovog slučaja.

U međuvremenu su se u Sarajevu pojavile brojne spekulacije o tome šta bi se moglo kriti iza ovog napada. Prema jednoj od verzija iza napada stoji osoba kojoj je Stojnić dužan novac, prema drugoj se radi o pokušaju reketa, a čak se moglo čuti i da je Stojnića “neko od konkurencije napao jer su mu cijene piva niže u odnosu na ostale”. Radilo se o šali ili ne, činjenica je da je ovo drugi napad na Stojnića i njegovu imovinu u ovoj godini.

Polovinom augusta, ispred njegovog kafića “Cheers”, došlo je do verbalanog, a potom i fizičkog sukoba između Stojnića s jedne te Osmana Mujanovića, zvanog Pirija, Ognjena Melezovića i Sakiba Karovića, zvanog Kiba, s druge strane.

Melezović je tada navodno, provocirao Stojnića, kazavši mu da nikada neće dobiti natrag bašte koje su zatvorene odlukom Općine Stari Grad. Sudeći prema izjavi koju je Denis dao u policiji, Melezović i ostali su mu otvoreno kazali da će mu zapaliti sve kafiće ukoliko im ne bude davao reket.

U jednom trenutku je Mujanović Stojniću uperio pištolj u glavu, a tada je na mjesto događaja stigla i policijska patrola. Umjesto da ih posluša i odbaci pištolj, Pirija ga je repetirao ciljajući na policajca, koji je zapucao i ranio ga u stomak i nogu.

U tom trenutku Melezović je nasrnuo na policajca koji je pucao, ali su ga prisutni savladali. Karović je tada pobjegao, a Melezović je priveden, dok je Mujanović prebačen u bolnicu.

Stojnić je tada prozvao načelnika općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, kazavši da su ga napali njemu bliski ljudi nakon njegovih negodovanja povodom odluke općine Stari Grad da ukloni ljetne bašte ispred njegovih objekata. Hadžibajrić te Stojnićeve navode tada nije želio komentirati.

Denis Stojnić, te njegov brat Dado, inače, kao kandidati Demokratske fronte, izabrani su na posljednjim izborima za vijećnike u Općinskom vijeću Stari Grad.

/Faktor.ba

Related posts