KLJUČ: Umjesto 6.000, kladionica mu nudi 69 maraka

Iako obećavaju sigurne isplate za dobitne listiće, nekad se brojne kladionice i još brojniji korisnici igara na sreću spore oko dobitka. Jedan takav slučaj nedavno se desio u Ključu, mladić Almir Brkić požalio nam se da mu kladionica Sport plus win nije isplatila dobitni listić u igri izvlačenja Bingo brojeva.

– Osvojio sam novac na Bingu, ukupno 6.367.60 KM, uzeli su na to poreza 10% te je dobitak 5.737.80 KM i onda neće da isplate. Zatim su u sistemu to zamijenili da je sad dobitak samo 69 KM, požalio nam se Brkić.

Na adresi sporne kladionice bezuspješno smo pokušali dobiti obrazloženje, ali je zato u pravilima za klađenje iz osnovnih odredbi statuta kladionice jasno navedeno da “pravo na isplatu eventualnog dobitka kod klađenja na izvlačenje brojeva igrač gubi istekom roka od 72 sata od vremena uplate”. Taj rok na koji upozoravaju već je istekao. S obzirom na činjenicu da se igre na sreću masovno uplaćuju i to najviše od siromašnijih slojeva našeg društva, razočaravajuće zvuči činjenica da je neko propustio podići dobitak. Novinske redakcije sigurno nisu adresa za te stvari, mada negativno iskustvo može poslužiti kao upozorenje našim čitateljima.

/krupljani.ba

Related posts