Katastrofalne radnje Direkcije za ceste USK: Put za “Dolinu heroja” kao na završetku rata nakon višegodišnjeg neodržavanja?

Proteklih dana smo svjedoci prebacivanja loptice za stanje na putevima diljem Unsko-sanskog kantona iz JU “Direkcija za ceste USK” i Vlade USK o krivici za katastrofalno stanje na regionalnim putevima širom kantona.

Prije nekoliko dana, novoizabrani ministar privrede Samir Sedić (SDA) je u izjavi za medije kazao da svi zakonski uslovi postoje za nesmetan rad Direkcije za ceste, iako oni svoj nerad u proteklih skoro godinu dana pravdaju zbog neusvajanja plana rada od strane Vlade USK.

Međutim, igra bez granica između Vlade USK i Direkcije za ceste se odražava na sigurnost građana. Svakim danom imovina i životi građana na regionalnim putevima su sve ugroženiji, a svjedoci tome su i mještani mjesnih zajednica Orašac, Kulen Vakuf i Martin Brod.

Jedan od naših čitatelja nam je poslao fotografiju iz MZ Orašac, gdje je na putu jasno vidljiv nanos pijeska na cesti, a nadležni su za to, umjesto brze sanacije, postavili potpuno neispravan znak koji signalizira suženje puta sa desne strane.

“Ne rade ništa, ne održavaju ništa, a kad urade nešto pokažu da ne znaju ni saobraćajne znakove, a održavaju ceste.”, kratko nam je uz fotografije kazao mještanin.

Ovakvo stanje putnog pravca R 408 najveće probleme stvara povratničkom stanovništvu kao i turistima koji sve češće posjećuju NP UNA i posjetilačke zone Štrbačku buk i Martin Brod. – piše usn.

Related posts