Karate savez USK: Zajedništvom, radom i trudom do odličnih rezultata

U organizaciji KS USK-a, koji je tehničku organizaciju ovaj put povjerio karate klubu “Krajina Shotokan Cazin” iz Cazina, dana 16. marta klub je ugostio karate klubove na zajedničkom treningu reprezentacija KS USK-a.

 

Termin u gradskoj sportskoj dvorani od 13:00 do 15:00 sati odisao je zajedništvom, disciplinom i radnim elanom.

Direktor kantonalne karate selekcije KS USK-a, trener kluba “Krajina shotokan Cazin”, Sead Puškar, se posebno zahvalio svim klubovima i trenerima koji su svojim ličnim učešćem i uz prisustvo svojih najboljih takmičara, reprezentativaca KS USK-a dali puni doprinos ovom prekrasnom događaju.

Posebna zahvala je pripala selektoru za kate, gospodinu Eminu Redžiću, te selektoru za borbe, gospodinu Enesu Okanoviću. Oni su odradili vrhunski trening te upotpunili znanja i vještine našim najboljim karate reprezentativcima sa područja USK-a.

VD sekretar Saveza, gospodin Nijaz Muslić, je izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom i odzivom klubova i takmičara. Preko 120 najboljih je dalo sve od sebe na ovom dvosatnom treningu i druženju, upriličenom u sklopu planskih priprema za predstojeća Federalna i državna prvenstva.

– “Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da postanu član nekog od karate klubova u svojoj sredini, te postanu dio najljepše sportske priče na USK-a kantonu. Pridružite nam se, postanite dio karate porodice USK-a.​​​​​​”, poručuju iz uprave kluba.

Rukovodstvo reprezentacije uz podršku UO saveza planira zajednički odlazak na dječije federalno prvenstvo 23.03. u Sarajevo, te na državno prvenstvo u aprilu.

U toku je izbor jednog jakog inostranog međunarodnog turnira (Austrija, Slovenija ili Hrvatska) u aprilu ili maju na kojem će nastupiti naša najbolja kantonalna reprezentacija.

Related posts