Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK prezentirala rezultate rada u 2016. godini

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK održala je danas u Bihaću konferenciju za novinare, tokom koje su prezentirani rezultati rada ove Uprave za prošlu, 2016.godinu.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove je u 2016. sa 36 inspektora vršila je redovne i pojačane inspekcijske nadzore u svim općinama Unsko-sanskog kantona. Inspektori kantonalne uprave za inspekcijske poslove tokom prošle godine izvršili su 12.571 inspekcijski nadzor, a uz to su veterinarski inpektori izvršili 4.041 veterinarsko-sanitarni nadzor u izvoznim objektima.

Direktor Uprave Mahmut Jukić, kazao je da ukupni finansijski efekti ovih nadzora iznose gotovo pola miliona maraka, a osim finansijskih efekata u 250 slučajeva privremeno je zabranjen rad određenim subjektima, zapečaćena su 24 objekta, prijavljeno je 175 radnika u radu na crno, tržišni inspektori oduzeli su 600 kg robe bez porijekla, a veterinarski i sanitarni inspektori u postupku inspekcijskog nadzora u odredjenim objektima van prometa su stavili 410 tona robe animalnog porijekla, zbog isteklih rokova i oštećenja prioizvoda.

Tokom današnje press-konferencije komentarisali su i nedavno procesuiranje jednog inspektora rada. U Upravi za inspekcijske poslove ističu da podržavaju rad svih institucija u borbi protiv korupcije, vjerujući u pravičnost pravosudnih organa. S tim u vezi, za 2017.godinu najavljena je još žešća borba sa sivom ekonomijom i radom na crno.

Related posts