Kamber „pritišće“ svjedoke!

Nakon ročišta održanog danas na Kantonalnom sudu u Bihaću u predmetu „US – šuma“, a nakon što je zaključena rasprava, predstavnik tužilaštva je zatražio riječ od Predsjedavajuće sudskog vijeća. Upoznao je prisutne sa sadržajem bloga koji se objavljuje na privatnoj stranici zastupnika u Parlamentu F BiH iz Sanskog Mosta  Asima Kambera. Iako su se današnji svjedoci jasno izjasnili da niko na njih ne vrši bilo kakav pritisak tužitelj je insistirao da sud poduzme mjere koje će Kambera zaustaviti u pisanju.

Na ovo obraćanje reagirali su optuženi izjavljujući „kako tri godine tužilaštvo javnosti prezentira potpuno lažne činjenice, osvrćući se posebno na abc.ba portal preko kojeg tužilaštvo jednostrano informira javnost kriminalizirajući optuženu grupu a da suđenje još ni počelo nije“.

Kamber je u svom sinošnjem blogu najavio mogućnost da će tužilaštvo sve učiniti da spriječi da javnost sazna istinu o predmetu u kome je i njegovo „hapšenje“ najavljivano. Svjestan istine o ovom predmetu, pa i mogućnosti da ga tužilaštvo hapšenjem spriječi u nakani objavljivanja, Kamber je svoje blogove već uputio na dvije adrese. Osim tekstova Kamber je na sigurno sklonio zvaničnu dokumentaciju i materijale koji donose potpuno suprotne činjenice od onih koje su do sada zastupnici optužnice prezentirali javnosti.

Koje će poteze povući sudsko vijeće a koje tužilaštvo saznat ćemo narednih dana, a činjenicu da li će Kambera „preplašiti“ prijetnje iz tužilaštva znat ćemo već sutra navečer kad je najavljen njegov blog… Ako ga uopće objavi??? Izvor: Inmedia.ba

Related posts