Kakvu “krajišku priču” spremaju Hamdija Lipovača i Emdžad Galijašević?

Opći izbori u Bosni i Hercegovini bit će raspisani u maju 2018. godine, a održat će se u jesen iste godine. Ukoliko želite sudjelovati na izborima, a već niste član neke od više od 150 postojećih političkih stranaka, potrebno da osnujete svoju političku stranku.

Popularno je to u zemlji koja ima definitivno najviše registrovanih političkih subjekata u Evropi. Centralna izborna komisija BiH objavila je u svom godišnjem izvještaju iz 2016. godine da je u toj izbornoj godini Bosna i Hercegovina imala ukupno 149 registrovanih političkih stranaka. Budući da nemaju podatke iz 2017. godine, jer se godišnji izvještaji za tu godinu dostavljaju do kraja marta 2018. godine, tačan broj registrovanih političkih stranaka u ovoj godini bit će znatno veći.

Pored velikog broja registrovanih političkih subjekata, građanima USK zagolicao je maštu bivši premijer USK Hamdija Lipovača. Naime, Lipovača je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se nalazi u društvu bivšeg gradonačelnika Emdžada Galijaševića i bivšeg predsjednika DNZ-a Rifeta Dolića.

Lipovača je uz fotografiju napisao komentar: “Današnji posjet prijateljima u VK iskoristili smo za jednu analizu političke situacije, jačanje KRAJIŠKE PRIČE i jedan selfie.”

Nekoliko dana ranije, Lipovača je, također, na društvenim mrežama objavio komentar vezan za Javnu tribinu “POMAK” koja će se održati sutra s početkom u 19,00 sati u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a u Bihaću.

usn.ba

 

Related posts