Juve se rješava Ruganija i Higuaina: Jedan ode u Chelsea, drugi u Milan

Rugani je stoper koji se našao na radaru Chesleaja i trenera Maurizija Sarrija, a kako javljaju italijanski mediji, Plavci će za reprezentativca Italije Juventusu platiti 50 miliona eura.

Moglo bi se reći da je taj transfer završena stvar, a očekuje se da Juve proda i Higuaina, posebno sada kada je u klub došao Cristiano Ronaldo. Argentinac je na pragu odlaska, a najbliži njegovom dovođenju je Milan.

Rossoneri su ostali bez kineskog vlasnika Yonghonga Lija i Evrope, ali Elliott menadžment koji je preuzeo klub spreman je da ga vrati na površinu. Planira se investirati novac u pojačanja i kvalitetnog trenera, a ujedno se čeka i odluka arbitražnog suda u Lausannei, pošto su se iz Milana žalili na odluku UEFA-e da zbog kršenja financijskog fair-playa ne mogu igrati u Evropi.

Milan želi da plati Higuaina oko 60 miliona eura i očigledno će imati taj novac, a dobar dio će inkasirati tako što će Andre Silvu, napadača kojeg su ljetos doveli iz Porta, prodati za oko 45 miliona Wolverhamptonu, novom članu engleske Premier lige.

Higuaina (30) želi i bivši trener Sarri u Chelseaju, ali Argentinac bi radije ostao u Seriji A. Mada, Milan nije klub u koji bi danas neko rado dotrčao, no pričekajmo da vidimo razvoj situacije.

sportsport.ba

Related posts