Jelena žrtva serijskog ubice koji je ubijao u Njemačkoj i Austriji?

Po završetku DNK analize, koju obavlja Interpol, bit će poznato da li je pjevačica Jelena Krsmanović (33) žrtva serijskog ubice koji je ubio dvije devojke u Njemačkoj i Austriji.

Naime, neki od detalja zločina u Borči, ali i ubistava djevojaka u blizini njemačkog grada Endingena, odnosno austrijskog Kufsteina, poklapaju se, zbog čega je Interpol zatražio od srpske policije da pošalje sve materijalne dokaze otkrivene na mjestu ubistva u beogradskom naselju Borča 2. aprila 2016, piše Blic.

Naime, istražitelji iz Nemačke i Austrije nedavno su povezali ubistva Karolin G. (27), čije je tijelo nađeno 10. novembra 2016. u šumi između Endingena i Balingena, u pokrajini Baden-Württemberg i francuske studentkinje Lusil K. (20) u Austriji od 12. januara 2014.

Naime, iako su na oba uviđaja otkriveni DNK tragovi koji su se smatrali praktično neupotrebljivim, njemačka policija uspjela je da uradi analizu koja je pokazala da je riječ o istoj osobi, a potom je na osnovu iskaza očevidaca izrađen i foto-robot ubice i utvrđeno je da je u pitanju izvijesni kamiondžija.

Zbog izvijesnih sličnosti u okolnostima ubistava sa onim u Borči, Interpol je tražio od srpske policije da pošalje DNK tragove koji su otkriveni i koji su takođe praktično neupotrebljivi.

Analize bi trebalo da pokažu da li su i sumnje policije tačne. Ono što je za sada izvijesno je da se neki detalji zločina u Borči poklapaju sa zločinima u Austriji, odnosno Njemačkoj, ali neki i ne.

Sve tri mlade žene su džogirale kraj rijeke, jezera, nasipa. Sve su usmrćene s više udaraca po glavi i u svim slučajevima se sumnja da je riječ o gvozdenoj šipci. Lobanje su im bile smrskane, a lica unakažena.

Osim DNK analize, takođe treba provjeriti da li je 2. aprila 2016. kada je Jelena Krsmanović džogirala blizu nasipa kod Crvenke, primijećen neki kamion strane registracije, jer istražitelji vjeruju da je zločinac kamiondžija.

Osim ponovnog pregledavanja video-nadzora sa kamera koje snimaju put ka nasipu, uporedit će se i da li je neki od kamiona, koji je uočen na tom putu, već narednog ponedjeljka napustio Srbiju.

Naime, zanimljivo je da na oko kilometar od nasipa u Borči postoji šljunkara, na koju kamiondžije svakodnevno odlaze.

Studentkinja ekonomije Lucile Klobut iz Lyona, koja je bila na razmjeni u Austriji, nađena je mrtva u januaru 2014. na obali reke Inns u Kufsteinu u Austriji.

Ona je bila sama na promenadi kada je silovana i ubijena sa nekoliko udaraca u glavu. Tijelo Njemice Karoline G. nađeno je u šumi, a utvrđeno je da je silovana. Ovaj zločin uzburkao je cijelu Nemačku, pa je policiji u Endingenu kod Freiburgu stiglo 2.000 dojava koje navode na mogućeg ubicu iako ništa od toga nije navelo na vruć trag.

Tek su forenzičari došli do ključnog traga koji je vodio u Austriju i do ideje o istom ubici, iako je razmak između zločina više od tri godine, a mjesta su udaljena više od 400 kilometara.

Obje djevojke su džogirale kada su ubijene, silovane su, a mjesto zločina je u blizini odmorišta za kamione kojim je vikendom, kada su Karoline i Lucile usmrćene, zabranjena vožnja.

Obje djevojke su ubijene u nedjelju, za razliku od Krsmanović koja je stradala u subotu.

Related posts