Javni konkurs u “Vodovod” d.o.o. Bihać: Negiranje Gradskog vijeća i obećanja gradonačelnika

Nakon što je Upravni odbor JP “Vodovod” d.o.o. Bihać unatoč Odluci Gradskog vijeća Bihać o zabrani zapošljavanja ipak objavio konkurs za dva radna mjesta, što je portal USN.ba transparentno objavio kritizirajući vlast i nepoštivanje Odluke Gradskog vijeća, redakciji portala USN.ba je pristigla reakcija Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove.

Služba u svom dopisu tvrdi da je to procedura otpočela prije pola godine, isti dan smo postavili pitanje i tražili dokumente koji će argumentovati da je procedura počela u julu mjesecu, nažalost još nismo dobili odgovore.

Oni koji poznaju način funkcioniranja javnih preduzeća i organa uprave zasigurno će se čudom čuditi da konkurs koji je objavio Upravni odbor JP “Vodovod d.o.o. brani šef Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove.

Isti taj šef, drznuo se raditi i “upaliti” fontane kada ga je portal USN.ba napomenuo da je fontana u njegovoj nadležnosti, o privodenju istog prilikom hapšenja gradonačelnika ne želimo pisati, pokazat će istraga.

No kada smo kod nadležnosti, želimo i ovaj put napomenuti prvog u Službi za komunalne djelatnosti, vode, za.itu okoliša i inspekcijske poslove da nije baš “njihova” nadležnost raspisivanje konkursa u jednom od JP, koji je budžetski neovisan, a upravijačka struktura i direktor su jedini meritorni da “brane” objavljeni konkurs. Nažalost u ovom slučaju ni gradonačelnik “nema pravo riječi”, jer ga isti nisu poštivali.

Takoder, napomenut ćemo sve medije i portale, kada objavljujemo demant nečeg, neke izjave ili priloga, stvar je logike da ono što demantujemo imamo na svom portalu. Ako se ne udostojimo objaviti prvi prilog koji izaziva demant, pokazujemo svoju nakolonost i prodanost, no svi znaju ko je neovisani ili bar profesionalan.

I sad javno tražimo od Službe za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove da nam dostave dokument koji dokazuje da je Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove nadležna u objavi konkursa, da je procedura konkursa počela u mjesecu julu i javno pitamo gradonačelnika zašto konkurs nije tražio dozvolu Gradskog vijeća i zašto ne poštujete Odluke koje donosi Vaše i naše Gradsko vijeće?

Nažalost, prema riječima građana na ulicama Bihaća jasno je razočarenje u vlast već nakon nekoliko mjeseci i niza negativnih koraka i prekršenih obećanja, da li će se nastaviti u ovom trendu ostaje nam da vidimo.

/USN.ba

Related posts