Izrael projektilima napao Liban, širom zemlje odjekuju eksplozije

Najmanja dva napada iz zraka dogodila su se u ponedjeljak u blizini grada Ghaziyeh na libanskoj obali oko 30 do 60 kilometara sjeverno od granice s Izraelom, prema svjedocima s tog područja.

Svjedoci su čuli nekoliko glasnih eksplozija i ugledali dva gusta dima kako se šire iznad grada.

Izraelska vojska kaže da je u ponedjeljak gađala mete u blizini Sidona u južnom Libanu. Videozapisi objavljeni na društvenim mrežama pokazuju eksplozije u gradu Ghaziyeh.

Glasnogovornik izraelske vojske (IDF) rekao je da su u udarima pogođena skladišta oružja kao odgovor na udar bespilotne letjelice koju je na Izrael lansirala šiitska skupina Hezbollah koja podržava Iran, prenosi BBC.

Libanski državni mediji objavili su da se radi o izraelskim napadima te da je u jednom od njih pogođen automobil, prenosi agencija Reuters. U odgovoru na upit agencije, izraelska vojska je rekla da “provjerava” informacije.

Izrael izvodi zračne napade duž graničnog područja u južnom Libanu protiv naoružane skupine Hezbollah, koja izvodi raketne napade preko granice. Izrael je rijetko izvodio napade sjevernije od pogranične zone.

Izvor: Vijesti.ba

Related posts