Izetbegović u Cazinu: Oni koji ne vole BiH više nikada neće dobiti dvotrećinsku vlast u državi

Foto: FENA

U Cazinu je večeras, u organizaciji Gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Cazin, održan zajednički iftar kojem je prisustvovalo više od 1.000 osoba, saopćeno je iz SDA.

Gost iftara bio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je, obraćajući se prisutnima, kazao da, uprkos problemima koji postoje, u Bosni i Hercegovini svjedočimo brojnim dobrim stvarima.

– Nekoliko godina se nismo sreli na ovim velikim okupljanjima jer nas je morila pandemija. I to je iza naših leđa. BiH je jedna od najljepših zemalja na svijetu. Imamo vode, šume, rude, čistu zemlju. Mi smo jedan bogat i dobar narod, koji je sklon dobru i praštanju – izjavio je Izetbegović.

Kao glavni problem sa kojim se Bosna i Hercegovina suočava, Izetbegović je izdvojio odlazak mladih ljudi.

– Danas u BiH živi jedna četvrtina manje stanovnika nego prije rata. Mladih ljudi ima još manje. To je problem sa kojim se naročito moramo baviti – izjavio je Izetbegović.

Poručio je da je SDA liderska stranka, što potvrđuju i izborni rezultati, te da je ona jedina sposobna da se nosi sa problemima sa kojima se država suočava.

– Mi smo najjača politička stranka koja je svaki problem u posljednjih 30 godina riješila – kazao je Izetbegović.

Podsjetivši na ključne procese koje je u posljednje tri decenije predvodila SDA, Izetbegović je naglasio važnost povjerenja između naroda i stranke.

– Nije narod znao detalje posljednjih pregovora o izmjenama Ustava i Izbornog zakona, ali je osjećao. Oni koji ne vole BiH više nikada neće dobiti dvotrećinsku vlast u državi – izjavio je Izetbegović.

Evropa se danas, dodao je, suočila sa destruktivnim silama sa kojima se BiH suočava već duži vremenski period.

– U budućnosti slijedi dramatičan sukob Rusije i Zapada. Srbija se naoružava. BiH stoji na jednoj nozi i mora doći do promjena. Moramo ojačati naše Oružane snage i ojačati snagu našeg naroda, patriotskog bloka – naglasio je predsjednik SDA.

Izetbegović je kazao da postoje četiri vrste stranaka u BiH, one koje otvoreno rade protiv BiH, one koje to suptilno rade, te one koje su patriotske, ali bježe od odgovornosti.

– Četvrta grupa stranaka su patriotske, ali koje ne bježe od odgovornosti. Samo jedna ima snagu. Samo SDA može organizovati, uvezati, ostvariti jedinstvo, biti hladna u ovome što slijedi – poručio je Izetbegović.

Izvor: Faktor.ba

Related posts