Izetbegović: Krajina će biti najveći dobitnik nakon usvajanja Zakona o akcizama

Izetbegović se obratio građanima u hotelu “Park”, na tribini Stranke demokratske akcije, čiji je predsjednik, pod nazivom “Odgovori SDA na aktualna politička pitanja”.

Tokom posjete gradonačelniku Bihaća Izetbegović je, dakle, kazao da će osigurati pomoć tom gradu sa viših nivoa vlasti gdje najviše uticaja ima SDA. No, u Bihaću je najviše zbog izmjena Zakona o akcizama, što je i naglasio u obraćanju medijima.

-Iskoristio bih priliku da pozovem građane Krajine da izvrše pozitivni pritisak na zastupnike iz Krajine koji su oborili akcize, jer Krajina treba da bude najveći dobitnik u izgradnji nakon usvajanja Zakona o akcizama. Svi projekti o kojima se decenijama priča, spajanje Bihaća sa Cazinom, svi ti problemi saobraćajni koje imate, konačno bi se počeli rješavati. Naravno i cesta, od Sarajeva do Bihaća ne bi vožnja trajala pet sati nego ugodnom cestom tri sata. To treba uraditi, treba nastaviti i izdvajanje za aerodrom u Bihaću da bi se desio bum u turizmu kakvog Krajina zaslužuje – kazao je Izetbegović.

Related posts