Ivanić: Neću podržati Jusićevu smjenu i pozvat ću političare iz RS-a da je ni oni ne podrže

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kazao je da će pozvati političare iz entiteta Republika Srpska da ne podrže smjenu zamjenika ministrice odbrane Seada Jusića ukoliko se i dalje bude tražila njegova smjena zbog toga što je potpisao odobrenje o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana RS-a.

On je istakao da neće podržati Jusićevu smjenu u tom slučaju te da bi zamjenik ministrice odbrane BiH trebao biti smijenjen zbog toga što je pokušavao osporiti njegovu naredbu.

Ivanić je rekao da je dobro izučio pravne akte i našao način da se sačuva dignitet RS-a, pripadnika OSBiH iz RS-a, a generalno i lanac komande.

Posebno je kritikovao medije iz Federacije BiH ističući da to govori dovoljno o FBiH, kao i o političkoj kulturi koja želi nametnuti svoju volju. Svima je poručio da se okrenu provođenju pregleda odbrane jer je i interes RS-a da se to sprovede.

“Bilo koje druge avanturizme nemam namjeru podržavati”, kazao je Ivanić.

Kako kaže, nikada u historiji nije održana sjednica na kojoj je razgovarano o upotrebi jedinice za počast, jer ta jedinica pripada članu Predsjedništva BiH. Istakao je da ni članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću ne treba odobrenje kada njegova jedinica ide na mezarje.

klix.ba

Related posts