Ispovijest žene koja je alergične na sve, pa i na muža: Čim me zagrli, vrištim

“Alergična sam na svog supruga”, rečenica je koju ste vjerojatno mnogo puta čuli. Međutim, kada je u pitanju 29-godišnja Johanna Watkins, ona ima doslovno značenje.

Naime, nesretna Johanna sama živi u svojoj sobi posljednjih godinu dana. Alergična je gotovo na sve: na prašinu, hranu, svjetlo, razne hemikalije, na supruga. Suprug Scott morao je izgraditi “sigurnu zonu” za Johannu, tj. sobu bez prozora u kojoj je sve obavijeno plastičnim pokrivačem.

Johanna je posjetila čak 30 ljekara dok nije saznala šta joj se događa. Dijagnoza ju je zaprepastila – boluje od rijetkog sindroma zbog čega je alergična gotovo na sve. Pa čak i na ljude.

– Ne mogu joj se približiti. Čim je zagrlim, ona vrišti od bolova – kaže za Fox9 News suprug Scott koji živi u prizemlju njihove kuće, potpuno izoliran od svoje supruge. Ona živi u potpunom mraku na prvom spratu. Iz sobe samo izlazi kad odlazi kod ljekara.

– Čim se otvore vrata, ja ga mogu osjetiti. Tijelo mi potpuno poludi, grlo mi se stegne… Neizdrživo je – požalila se Johanna.

Ova djevojka dane provodi čitajući knjige, razgovara na telefon, šalje mailove, moli se…

Kada je riječ o ishrani, i tu je situacija komplicirana. Johanna smije jesti samo janjetinu, određenu vrstu govedine, mrkvu i svježe krastavce. Posljednjih godinu dana jede samo to, a jela joj priprema Scott.

Začudo, suprug Scott je usprkos svemu i dalje pozitivan kada je njihova budućnost u pitanju.

– Ponekad mi dođe da dignem ruke od svega, ali na kraju dana pomirim se sa situacijom. Imamo podršku divnih ljudi i to mi je najvažnije – rekao je Scott.

(Faktor.ba)

Related posts