Igra "Redfall" na Xbox i PC donosi lov na vampire u otvorenom svijetu

Iako već kasni nekoliko mjeseci, Arkaneova sljedeća velika igra relativno je blizu dolaska na tržište.

Studio Arkane je saopćio da će igra “Redfall” biti dostupna od 2. maja za konzole Xbox Series X/S i PC i to putem Game Passa na dan lansiranja. “Pucačina” koja se bazira na ubijanju vampira predstavlja ekspanziju formula igara “Dishonered” i “Pray”. Ova igra je razvijena uzimajući u obzir nepredvidljivost i multiplayer.

Kao i drugi Arkaneovi naslovi, “Redfall” ovisi o izboru igrača koji se može direktno boriti protiv vampira i zauzeti istoimeni grad, ali će njihov “prikriveni” pristup biti nagrađen, kao i pametno korištenje opreme.

Koncept otvorenog svijeta nije potpuno nov jer ga je imala i igra “Pray”, no izbor likova i online igranje jesu. Moguće je izabrati lika koji najbolje odgovara stilu igre igrača, a u co-op modu se četiri igrača zajedničkim snagama mogu boriti protiv zlikovaca. Određena taktika funkcioniše samo ako se realizuje timski.

Igrači mogu očekivati izbor različitog oružja, kao i mogućnost modifikacije. Pored glavne priče će moći obavljati i sporedne aktivnosti poput spašavanja preživjelih.

Da li će “Redfall” opravdati reputaciju studija Arkane, još uvijek je prerano reći.

Izvor: Klix.ba

Related posts