Iako ne na svim, ali poskupilo je gorivo i na benzinskim pumpama u Krajini

Nije prešlo cijenu od tri marke po litri, međutim, na nekima je ipak svega četiri pfeninga jeftinije, odnosno 2 marke i 96 pfeninga za litru dizela ili benzina 95-ice.
Na većini benzinskih pumpi, koje smo danas snimili vidi se da je gorivo poskupilo od 10 do 20 pgeninga po litri. Međutim, iz Federalne uprave za inspekcijske poslove kažu da poskupljenja nisu potrebna, i da ustavri predstavljaju iskorištavanje trenutnog stanja u Ukrajini i svijetu, a kako bi se zaradio ektra profit, ali na štetu građana.

Zbog toga kod jednog distributera naftnih derivata biće stavljeno van prometa 13.000 litara dizel-goriva zbog utvrđenih nepravilnosti, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove. Inače, direktor ove Uprave Anis Ajdinović, sinoć je na osnovu primljene informacije o nezakonitom povećanju cijena zaliha goriva od pojedinih distributera, naložio vanredne pojačane inspekcijske nadzore tokom vikenda nad formiranjem cijena i marži na benzinskim stanicama u FBiH. “Zaštita potrošačkih prava građana je apsolutni prioritet našeg djelovanja i preduzećemo sve da zaštitimo njihove ekonomske interese i održimo stabilnost tržišta”, istakao je Ajdinović.

Izvor: Krajina.ba

Related posts