Huawei će raditi na razvoju 5G mreže za najvećeg ruskog operatera

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Priča vezana za saradnju Huaweija s MTS-om pokrenuta je za vrijeme trodnevne posjete kineskog predsjednika Xi Jinpinga Moskvi, a ovaj sporazum ukazuje na zbližavanje ove dvije svjetske sile.

Ruski lider Vladimir Putin izjavio je da je saradnja između Rusije i Kine sada na neviđeno visokom nivou, a ovo mišljenje dijeli i predsjednik Xi.

Za Huawei, postizanje dogovora oko ovog posla je dobrodošlo kako bi se barem malo zaboravilo na bujicu loših poslovnih vijesti koje je izazvao oštar ukor i zabrana američkog predsjednika Donalda Trumpa, javlja Verge.

Na frontu 5G, japanska SoftBank se odlučila za Nokiju i Ericsson opremu umjesto Huaweija, koji je u prošlosti instalirao 4G infrastrukturu za ovog japanskog operatera. Čini se da će se buka oko poslovnih odnosa Huaweija nastaviti neko vrijeme, ali barem zbog dogovora s MTS-om kompanija ima razloga za slavlje.

“Ukoliko se svjetla ugase na Zapadu, Istok će i dalje sijati. SAD ne predstavljaju svijet. SAD predstavljaju samo dio svijeta”, nedavno je izjavio Ren Zhengfei, direktor Huaweija.

Related posts